DOĞANIN BİZE SUNDUĞU MUHTEŞEM RENKLER

Doğal boyama, geçmişi kök boyamaya dayanan çok eski bir renklendirme işlemidir. Bu işlem iplik ve kumaşların doğadan toplanan meyve ve bitki renkleriyle boyanmasıyla gerçekleşir. Mısır mezarlarında bulunan doğal boyalı kumaşları kanıt göstererek doğal boyamanın 4.000 yıldan daha uzun bir süre uygulandığını söyleyebiliriz. Doğal boyama tekniğimizde doğada zaten var olan renk pigmentleri kullanılır ve bu sayede tüketilen gıda artıkları iyi değerlendirilir. Bitkilerin kabuk ve yaprak gibi kısımlarından elde edilen doğal bitki özlerini işliyoruz.
Sürdürülebilir yaşamı üretimin odak noktasına koyduğumuz günümüzde, geleneksel ve doğa dostu boyama teknikleri teknolojilerin gelişmesiyle seri üretime uyarlanıyor ve sürdürülebilir üretim için çözüm haline geliyor.

DOĞAL BOYAYLA AZ ATIK, DAHA AZ SU

Doğanın sunduğu zenginliklerle renklenen kumaşlar biyolojik olarak parçalanabilir olduğundan sürdürülebilir, tamamen doğal olduğu için anti-alerjen ve cilt dostu olma özelliği gösteriyor. Birçok doğal boyanın antimikrobiyal özelliğe sahip olması özellikle çocuklar için üretilen doğal boyalı ürünleri daha güvenli bir seçenek haline getiriyor.
Doğal boyalar zararlı kimyasallar, kanserojen bileşenler içermediği için vazgeçilmez bir hammadde olarak tanımlanıyor.

DOĞAL BOYALARLA SÜRDÜRÜLEBİLİR MODA

Sürdürülebilir moda için doğal boyalarla hazırladığımız koleksiyonumuzu %100 doğal ve sürdürülebilir kaynaklardan elde ediyoruz. Doğal boyalı kumaşların tam anlamıyla “doğal” olması için ön işlemlerden, apre işlemine kadar sadece doğal malzemelerden yararlanıyoruz. Doğal boyama sayesinde reaktif boyamaya göre yardımcı kimyasal kullanımı %90 oranında azalıyor.
Doğal boyama işlemlerinde kullanılan su miktarı konvansiyonel proseslere göre %50 daha az, kullanılan malzemeler tamamen doğal olduğu için ortaya çıkan atık su yükü ortadan kalkıyor. Ayrıca elektrik tüketimi %45, buhar tüketimi %70 daha az olduğu için doğal boyalı kumaşların üretim süreçleri çevremizi korumada önemli katkılar sağlıyor. Doğaya saygılı bir üretimi tanımladığımız Be Pure projemiz, doğal boyama yöntemlerimizin üretim sürecimizde var olmasıyla gelişiyor.

DOĞA VE CİLT DOSTU KOLEKSİYONUMUZ

25 renkten oluşan geniş bir renk paletiyle hazırladığımız ve doğal boylarla ile renklendirdiğimiz; cilt dostu, antimikrobiyal ve çevreci kumaşlarımızı sizlere sunuyoruz.Sürdürülebilir kumaşlardan oluşacak yeni koleksiyonlarınızı sezonun trend renkleriyle zenginleştirirken doğayı korumaya yardım edebilirsiniz. Detaylı bilgi için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org