SEACELL: Su Yosununun Doğal Elyafa ve Kumaşa Dönüşümü

Her şey, bilimin sürdürülebilirliği ve modayı döngüsel anlamda destekleyecek keşiflere odaklanmasıyla başladı. Doğal hammadde arayışları, üretimde inovasyon, doğa dostu üretim anlayışı yeni doğal elyaf keşiflerini beraberinde getiriyor. Bu keliflerden biri de tuzlu su yosunundan elde edilen yeni doğal elyaf: SEACELL.
Bilimin, çevreye olan etkiyi minimuma indirmek amacıyla sürdürülebilir moda için geliştirdiği çözümlerden biri de deniz yosununan elde edilen doğal elyaf. Bu yeni elyaf, yalnızca sürdürülebilir hammaddelerden (ahşap ve deniz yosunu) üretilmesinin ötesinde, enerji ve kaynak tasarrufu da sağlayan yöntemler kullanılarak modal üretim tekniği ile üretiliyor.

Üretim sürdürülebilirlik odaklı olduğundan, deniz yosununun hasadı sadece yenilenebilen kısımlar alınarak oldukça nazik ve seçici bir biçimde gerçekleştiriliyor. Üretim süreçleri yenilikçi ve çevre dostu yöntemler kullanılarak, atık olarak salınan kimyasallar olmadan kapalı bir döngüde gerçekleşir.
Deniz yosunundan elde edile elyafın kullanılmasıyla ortaya çıkan kumaş biyolojik bazlı ve %100 biyolojik olarak parçalanabiliyor.
Ayrıca, tuzlu su yosunu üretim sürecinde tatlı su kaynaklarını da tüketmeyen bir ürün olma özelliği taşıyor. Deniz yosununun tekstil ürünlerinde kullanılacak elyafa dönüşme süreci yıkama, kurutma, öğütme ve çeşitli uygulamalarla selüloz elyafı haline gelmesinden oluşuyor.

Çevre Dostu Üretim, Cilt Dostu Doğal Elyaf

Çevremizin giderek artan zararlı etkilerine yanıt olarak ve yıllarca süren yoğun araştırmalardan sonra keşfedilen, yenilenebilir, doğal elyaf SEACELL sürdürülebilir modanın vazgeçemeyeceği hammaddelerden biri niteliğinde. Çünkü, saf olan deniz yosunu içerdiği vitaminler, eser elementler, amino asitler ve mineraller gibi temel maddeler açısından oldukça zengin. Bu özellikleri nedeniyle cilt üzerinde olumlu etki ediyor, günlük hayatımızda maruz kaldığımız zararlı çevresel etkilere karşı cildimizi korumaya, hücre yenilenmesini aktive etmeye yardımcı oluyor. Böylece, cilt hastalıklarının hafifilemesi, iltihap ve kaşıntının yatışması gibi sonuçlar alınabiliyor. Cildin doğal nem seviyesi dengede ve doğal tutarak genel bir rahatlama hissi sağlıyor.
Ayrıca, antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikleri olması, SEACELL içeren giyim eşyalarında daha az sıklıkta yıkama yapılabileceği anlamına geliyor. Bu özellik, SEACELL'i sadece üretim sürecinde değil son kullanıcıya ulaştıktan sonra da su, enerji ve zaman tasarrufu sağladığı için gerçek bir sürdürülebilir moda ürünü haline getiriyor.

SEALCELL İLE HAZIRLADIĞIMIZ ÖZEL KOLEKSİYON

Sürdürülebilirliğin takipçisi ve uygulayıcısı olarak koleksiyonlarımıza eklediğimiz SEACELL ve pamuk karışımlı Comfy, Sea ve Sear kumaşlarımız aynı zamanda soft renk seçeneklerine sahip. Renk opsiyonlarını ve ürün görsellerini web sitemizden inceleyebilirsiniz.

SEA: TS-455J 30*1 Jersey Cotton/ Seacell %80-20
COMFY: 30*1 Jersey Diagonal Cotton/ Seacell %80-20
SEAR: TS-45 30*1 1x1 Rib Cotton/ Seacell %80-20

Tasarımlarınızda bu özel ürün grubunu kullanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Temmuz 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org