Toprak Ananın Hediyeleri: BOTANİK BOYALAR

Toprak ana doğayı koruyarak yaşamın sürekliliğini sağlayabilmemiz için gerekli olan her şeyi bize sunar. Bize onu iyi anlamak, onun cömertliğini ona zarar vermeden kullanabilmek kalır. 

Bugün doğayı koruyarak tüketim ve üretim yapmanın sorumluğunu taşımak daha büyük önem taşıyor. Bu nedenle Özen Mensucat olarak bu konuda farklındalık oluşmasına öncülük ediyoruz. Sürdürülebilir üretim yaklaşımımız içinde doğal boyamayı üretim sürecimize adapte emek, bu konuda yaptığımız yatırımlar, sorumlu üretim çabalarımız kapsamında yer alıyor.

Geçmişte kullanılan doğa dostu geleneksel üretim tekniklerini inceleyerek, bu mirası teknolojilerle geliştirerek doğa dostu üretim yatırımları yapmak mümkün. Tüm imkanları kullanarak ürünlerimiz için doğa dostu doğal boyama yöntemleri geliştiriyor, geniş renk gamı ile koleksiyonlar hazırlıyoruz.

NEDEN BOTANİK BOYAMA?

• Doğadan çıkarılan Botanik Boyalar doğal su kaynaklarına karışabilecek sert kimyasalların ve renklendiricilerin miktarını azaltır.
• İpe tutunurluğu daha yüksek olduğundan daha az su ve enerji tüketimi ile boyama yapılabilmesini sağlar.
• Atık bitki ve orman ürünlerinin boyar hammadde olarak eğerlendirilmesi bu atıkların geri kullanımını destekler.
• Boyama sonrası oluşan bitki posalarının gübre olarak kullanılabilmesi atıkların değerlendirilmesini mümkün hale getirir.
• Biyolojik olarak parçalanabilir ve toksik değildir, bu da botanik boyama ile boyanmış kumaşları hem cilt hem de çevre dostu kılar.

DOĞANIN SUNDUĞU EN GÜZEL RENKLER, BOTANİK BOYALI DOĞA DOSTU BİR KOLEKSİYON

Botanik boyama işlemleri ile muhteşem renklere kavuşan koleksiyonumuzun kumaşlarında geleneksel yapay boyama sistemlerine göre% 35-50 daha az su kullanıldı. Doğadan aldığımız ilham ve doğanın sunduğu renklerle tasarlayıp ürettiğimiz Be Pure-DBS ve Be Pure-DB3T kumaşlarımız farklı doğal bitkilerin renklerini soft bir şekilde yansıtıyor.
Tüm bu muhteşem renkleri ve kumaşları trend, doğa dostu koleksiyonlar hazırlamanız için sizlere sunuyoruz.

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Temmuz 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org