Reaktif Boyama ve Yıkama Efektleriyle  Sürdürülebilir Modayı Renklendirdik

Tekstil sektöründe renklendirme ve ağartma uygulamaları endüstrinin çevre ve insan sağlığı açısından en yoğun risk yaratan üretim süreçlerini oluşturur. Doğa ve yaşam dostu üretime odaklanan bir marka olarak, bu konuya çevre dostu ve sürdürülebilir çözümlerin getirilmesi bizim için her zaman öncelik taşıyor.

Geleneksel yöntemlerle boyama ve yıkama uygulamalarında yaşanan sorunlar düşünüldüğünde her iki süreç için farklı sorunlar karşımıza çıkıyor. İstenen sonuçlarda düşük tekrarlanabilirlik oranları, kükürt kullanımının istenen parlak tonlara izin vermemesi, düşük ışık haslığı, pigmentli boyamalarda orta ve koyu tonlarda sürtünme haslığı gibi problemleri uzun işlem süreleri ve işlem sonrası makine temizliği izliyor. 

Ayrıca, boyanmış kumaşların ürüne dönüştüğü süreçte ise yıkama işleminde yüksek su kullanımı/ ek yıkama gerekliliği, atık su yükü fazlalığı,  ağartmalar için kimyasal kullanımı ve buna bağlı olarak giysilerde istenmeyen renk değişimleri, tekrarlabilirliğin olmaması ve son olarak işçi sağlığı risklerini yaşanan olumsuzluklar olarak özetlenebilir. 

Reaktif Boyama ve Ozon Yıkama ile Tekrarlanabilir, Sürdürülebilir Efektler

Boyama ve yıkama süreçlerinde geleneksel yöntemlerin karşımıza çıkardığı problemlere AR-Ge ve Ür-Ge çalışmalarımızla, işbirliklerimiz ve yeni yatırımlarımızla cevap buluyoruz. 

Ürün gamımıza yeni eklediğimiz, özel reaktif boyalarla renklendirilmiş, ozon yıkama metotlarını kullanma imkanı sağlayan kumaşlarımızı sürdürülebilir moda uygulamalarına sunmaktan heyecan duyuyoruz.

Reaktif Boyama ve Ozon Yıkama Nedir?

Reaktif boya özel yapısı sayesinde ozon ile tepkimeye girerek ürün üzerinde farklı efekt ve ağarmaların uygulanmasına imkan veriyor. Reaktif boyama, üründe oluşması istenen yıkama ya da ağartma görünümünde ortaya çıkacak efekt rengini önceden planladığımız bir aşama içeriyor. Böylece, yıkama sonrası sürprizlerle karşılaşmayı en baştan engelliyoruz. 

Hafif bir şekilde nemlendirilen reaktif boyalı kumaştan  dikilmiş  ürünün ozonla temas etmesiyle reaksiyona giren boya ürünün efekt almasını sağlıyor. Neredeyse sıfır su kullanımıyla gerçekleşen ozonla yıkama işlemi istenen ağartma derecesinin de ayarlanmasını mümkün kılıyor, ağartma sonrası ek yıkama prosesleri ortadan kalkıyor. Ayrıca, ozon yıkama sürecinin tekrarlanabilmesi, tekrarlamalarla istenen görünümün yakalanabilmesi uygulama pratikliği sağlıyor.

Reaktif Boyama ve Ozon Yıkama İle Muhteşem Efektleri Keşfedin!

Permanganat kullanımı olmayan, yüksek tutunma özelliğine sahip, yıkama sürecini sürdürülebilir ve doğa dostu hale getiren reaktif boyamalı ürünlerimizi koleksiyonumuzda görebilirsiniz. 

Parça kumaşları ya da tasarladığınız ürünleri kullanılmış görünüme kavuşturmanın en iyi, pratik ve çevreci çözümleri hakkında bilgi almak için ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. 

 

Sürdürülebilir moda çözümleri için bizi izlemeye devam edin. 

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org