Geri Dönüştürülmüş Bitkisel Atık Yağlarla Yeşil Kimya Çözümleri: REVECOL®

Kullanım sonrası ortaya çıkan atık yağlar denizler, su kaynakları ve çevrenin kirliliğine neden olan tehlikeli atıkların başında yer alıyor. Tüketim döngüsünde bitkisel yağ kullanımındaki artış oldukça yüksek kalorili bu atık yağların bir çevre sorunu olmasına neden oluyor.

Suya ya da kanalizasyona döküldüğünde su yüzeyini kaplayan atık yağlar, su sistemine zarar veriyor.

Sonuç: su ve hava arasındaki oksijen transferini önlemesi ve zamanla sudaki oksijenin tükenmesini hızlandırması.

Bu nedenle, denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağlar, kuşlara, balıklara ve diğer canlı türlerine zarar veriyor. Ayrıca, atık su arıtma tesislerinde arıtma sistemine verdiği zararla arıtma maliyetlerini artırıyor.

Yağın sudan ayrılması, normal su arıtma işleminden oldukça pahalı bir işlem. Bu nedenle, bitkisel bazlı atık yağları doğaya karışmadan, su kaynaklarına zarar vermeden geri dönüşümle yeniden kazanmak sürdürülebilir ve en çevreci yol oluyor.

Kullanılmış bitkisel yağların su kaynaklarına zararları:

1 Kg yağ 1000 m2 su yüzeyini kirletiyor.

1 kg yağ, 1 milyon litre suyu içmek için güvensiz hale getiriyor.

GRS ve RCS Sertifikalı İlk Çevreyi Koruyan Yeşil Kimya Çözümleri İle Atık Yağlar Dönüşüyor

Dönüşüme odaklı, sürdürülebilir çözümler için çalışan tekstil endüstrisi atık yağları yeşil kimya çözümleri ile yeniden kullanıma hazırlıyor.

Trans yağlardan üretilen REVECOL®, GRS (Global Recycled Standard) ve RCS (Recycled Blended Claim Standard) sertifikaları alan ilk yeşil kimya ürün gamı ile petrokimya ürünlerine çevre dostu bir alternatif getiriyor.

Tekstil boyama ve yumuşatma işlemlerinde REVECOL® ile petrokimyadan uzaklaşılarak bitkisel atık yağ bazlı ve çevreye duyarlı bir değişim yaşanıyor.

REVECOL®’un Çevreci Çözümleri ile Özen’den Yeni Ürünler

Özen olarak, her zaman yeni nesil yeşil kimya çözümlerini koleksiyonlarımızda uygulamaya odaklanıyoruz. REVECOL® geri dönüştürülmüş bitkisel yağ bazlı apre ürünlerini boyama ve yumuşatma aşamalarında kullanarak hazırladığımız ürünleri son koleksiyonumuza ekledik.

Geri dönüşümü ve döngüsel ekonomiyi destekleyen bir üretici olarak yenilikleri takip ederek üretim süreçlerimize dahil etmeye ve sürdürülebilir moda için üretmeye devam ediyoruz.

REVECOL® apre ürünleri ile boyama ve yumuşatma yaptığımız NEW LIFE, TROPICAL ve NETTLE kumaşlarımızı ve daha fazlasını ürünler sayfamızdan keşfedebilirsiniz.

Özen hakkında son gelişmelerden haberdar olmak için bizi sosyal medyadan izlemeye devam edin.

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org