GIDA VE İLAÇ ÜRETİMİNDEN ARTA KALANLAR MODA ÜRÜNÜNE DÖNÜŞÜYOR

Gelişen teknoloji, sürdürülebilirlik odaklı üretim ve tüketim anlayışı, üretim sürecinde ortaya çıkan artıkların ve kullanım sonrası eşyaların geri dönüştürülerek değerlendirilmesi moda endüstrisine çevreci hammadde çözümleri getiriyor. Özellikle, üretim sürecinde ortaya çıkan artıkların dairesel döngüye alınması daha az maliyetli ve kaliteli hammadde erişimini olanaklı hale getiriyor.

Tamamen doğal tarımsal mahsullerin artıklarından elde edilen bio-lifler yeni doğal elyafa dönüştürülerek tekstil ürünleri üretiliyor. Böylece su, enerji ve karbon tüketimi azaltılarak tekstil endüstrisine hammadde kaynağı sağlanıyor.

Yağlı tohumlu kenevir/keten, CBD kenevir, muz ve ananas gibi çeşitli gıda ve ilaç hammaddelerinin gövde ve yapraklarından arta kalan kısımlar özel ıslak işleme tekniğiyle selüloz elyafı haline getiriliyor. Elde edilen yüksek oranda rafine edilmiş, %100 doğal bu elyaftan iplik ve kumaş üretilerek sürdürülebilir modaya hammadde sağlanıyor. Bio-soft tohumlardan elde edilen ve doğal yumuşatma sağlayan apre yöntemleri kumaş terbiye sürecine dahil ediliyor. Böylece, sürdürülebilir moda ürünleri doğal kaynaklar en iyi şekilde değerlendirilerek hayata geçiriliyor.

CIRCULAR SYSTEMS™ ve Agraloop™ BIOFIBRE™ İle Sürdürülebilir Moda İçin Çevre Dostu Kumaşlar

Artık bitki sapları ve yapraklarından elde edilen lifler kumaşa dayanıklılık, doku ve hava alan yapısal özellikler kazandırırken, bio-soft tohumlarının değerlendirilmesi ile elde edilen apreler kumaş yüzeyine doğal yumuşaklık kazandırmak için kullanılıyor. Böylece bio-bazlı doğal hammaddeler kumaşlara ve tekstil ürünlerine taşınıyor.

Özen olarak, %100 doğal liflerle üretilmiş elyaf ve apre uygulanmış, nem dengesini koruyan, anti-bakteriyel ve anti-fungi özelliği taşıyan kumaşlara koleksiyonumuzda yer vermekten heyecan duyuyoruz.

Yeni Koleksiyona Agraloop™ Dokunuşu

Agraloop™, TENCEL™ ve organik pamuk gibi sürdürülebilir liflerin karışımlarından yeni AGRO JERSEY, AGRO INTERLOCK, AGRO FLEECE, AGRO CREP ve LYCRA INTERLOCK kumaşlarımızı hazırladık. Koleksiyonumuza eklediğimiz bu parçalar tamamen doğal hammaddeler ve naturel renklerden oluşuyor.

Tasarımlarınızı ve markanızı desteklemek için yeni ürün grubumuzu 5-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında, PREMIERE VISION Paris'te, 5K42 No.'lu standımızda görebilirsiniz.

Ürünlerimiz hakkında daha detaylı bilgi almak için ekibimizle iletişime geçebilir, yeniliklerimizi sosyal medya hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org