Okyanuslar Hayalet Balık Ağlarından Geri Dönüşümle Temizleniyor

Yaşamımızın büyük bir bölümünü karalarda geçirsek de insan etkisi karalarla sınırlı değil. Atıklarımız, derin deniz balıkçılığı faaliyetleri okyanus ekosistemini ve deniz canlılarını olumsuz etkiliyor. Her ne kadar, ekosistemin kendi kendini iyileştirme yeteneği olsa da, bu gücün sınırlı olduğunu biliyoruz. 

Dünya çapında her yıl 30 milyon tondan fazla plastik atık çevreye atılıyor. Ayrıca, bu sayının 20 milyon tondan fazlası, karadan nehirlere taşınarak okyanusa ulaşıyor.

Şu an, okyanusları incelediğimizde neredeyse tüm plastik türlerini bulmamız mümkün. Bu atıkların %80'den fazlası naylon (PA), polipropilen (PP), polietilen (PE), polivinil klorür (PVC) ve diğer bozunmayan reçine malzemelerinden oluşuyor.

Doğada ayrışması ortalama 600-800 yıl süren hayalet balık ağları ise oldukça büyük plastik kirleticiler arasında yer alıyor. Derin deniz balıkçılığında kullanılan ve deniz diplerinde kalan balık ağları deniz kaplumbağalarının ve deniz canlılarının yaşamlarını tehlikeye atıyor.

Geri dönüşümü sürdürülebilirliğin merkezinde tutan bir firma olarak, dönüştürülmüş farklı malzemelerle hazırladığımız ürünlerimiz hakkında daha önce bilgiler vermiştik. Bu bültenimizde hayalet balık ağlarının geri dönüşümü ile üretilen elyafların kullanıldığı yeni kalitelerimizi sizlere tanıtmak istiyoruz. Yeni ürün grubumuzu balık ağlarının geri dönüştürülmesi ile üretilen InResST® naylon kesik elyaf karışımlı ürettik. 

Okyanus Temizleyici InResST® 

Geri dönüştürülmüş naylon kesik elyaf ürünleri, derin deniz balıkçılığı faaliyetlerinde kullanılan deniz diplerinde atık olarak kalmış ya da sahillere vurmuş hayalet balık ağlarından elde ediliyor.

Büyük bir çevre tehdidinin ortadan kalkmasının yanı sıra, tekstilde üretilecek polyesterin yeni üretimle karşılanmasına gerek kalmadan geri dönüşümle elde edilen hammadde sürdürülebilirlik hedeflerimizi destekliyor. 

Ayrıca, ortaya çıkan geri dönüşüm elyafın performansı işlenmemiş naylona çok benzer bir özellik gösteriyor ve her türlü iplik ve kumaşa doğrudan uygulanabiliyor. 

Geri Dönüşüm Ürünü InResST® Neler Sağlıyor?

• Okyanuslardaki deniz ekolojisini ve canlı yaşamını tehdit eden  plastik atıkların tehlikesi konusunda farkındalık yaratıyor ve atık tehlikesini azaltıyor.

• Döngüsel ekonomiyi destekliyor, kapalı olan endüstriyel döngüyü çözerek yeniden hammaddelere dönüştürüyor.

• Yeni üretim ihtiyacını azaltarak karbon emisyonlarının, su kullanımının azaltılmasını destekliyor.

• Kaplumbağalar, köpekbalıkları ve yunuslar gibi deniz canlılarının kurtarılmasını, sağlıklı deniz ekosistemlerinin restore edilmesini ve biyolojik çeşitliliğin artırılmasını destekliyor.

* CiCLO® işbirliği sayesinde tedarik zincirinde izlenebilirlik ve doğada çözünebilirlik avantajları sağlıyor.

• Balıkçılık sektöründeki işletmeleri bu döngüsel ekonomiye katılmaya teşvik ediyor, yerel balıkçıların ve kadınların ek gelir elde etmelerine yardımcı oluyor.

 

Dünyanın ekolojik dengesinin korunmasını destekleyen ve buna öncülük eden bir üretici olarak, derin denizlerden zararlı balık ağlarını toplamayı ve karaya geri getirmeyi amaçlayan geri dönüşüm ürünü InResST® ile bir koleksiyon hazırlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Renkli ve Sürdürebilir Modayı Destekleyen InResST® Koleksiyonumuz

Sürdürülebilir moda için geliştirilen yeni teknolojileri ve yapılan keşifleri koleksiyonlarımıza taşıyarak döngüsel ekonomiye ve çevreci yaklaşımlara dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Sürdürülebilirlik felsefemizle örtüşen OEKO-TEX® ve GRS sertifikalı InResST® elyaf içerikli ürünlerimizi sürdürülebilir koleksiyonlarınız için beğeninize sunuyoruz. Tasarım yolculuğunuzda size eşlik etmek üzere Ecovero, pamuk, viskon karışımlı jakarlı kumaş seçeneklerimizi daha yakından görmek için ürünler sayfamızın "Yeni Gelenler" bölümünü ziyaret edebilirsiniz. 

INRESST CROSS, VARIATED, BLOCK ve INRESST COTTON sürdürülebilir markanızı desteklemek için tasarlandı. 

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org