Moda Sektörüne Sürdürülebilir, Kapalı Döngü, Benzersiz Çözüm: CIRCULOSE®

Trendler sürekli değişse de moda sektörünün değişimi bu hızdan çok uzakta. Sınırlı kaynak tüketiminin yanı sıra kullanılmayan tekstil ürünleri işlevsiz atıklar haline gelmeye devam ediyor. Üretim ve tüketimdeki genel eğilim israflı bir endüstriyi destekliyor.

Biz, Özen olarak, tüm bunların döngüsel bir ekonominin benimsenmesiyle, sürdürülebilir üretime yatırım yapılmasıyla ve atık giysilerin tekrar giysiye dönüştürülmesiyle önüne geçmenin mümkün olacağına inanıyoruz.

Ancak, tekstil ürünlerinin yeterli kalitede geri dönüştürülememesi nedeniyle şu anda %1'den azı geri dönüştürüldüğü gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Küresel tekstil endüstrisini daha iyiye doğru değiştirme misyonuyla yola çıkan Renewcell, %100 tekstil atıklarından ürettiği CIRCULOSE® ürünüyle 2030 yılına kadar her yıl 1,4 milyardan fazla tişörtün eşdeğerini geri dönüştürmeyi planlıyor. Özen olarak, bu hedef ve planın bir destekçisi olduğumuz için gurur duyuyoruz.

CIRCULOSE® NEDİR?

En kısa tanımla CIRCULOSE® kağıt hamuruna dönüşümü sağlanmış tekstil atıklarıdır. Tek bir hammadde bileşeniyle üretilen ve yeni nesil bir malzeme olan CIRCULOSE® selülozik açıdan zengindir.
Hammadde olarak yalnızca tekstil atıkları ve ürünleri kullanıldığı için karton, ahşap gibi diğer selülozik ürünleri kullanmadan üretilir.
Üretimi endüstriyel ölçekte, moda markalarının küresel ihtiyaçlarını karşılar boyuttadır.
En önemlisi, viskon yapmak için odun hamurunun yerini alan, çözünen bir hamurdur. CIRCULOSE® bazlı tekstillerin tek farkı, yeni pamuk, yağ veya ahşap gibi doğal kaynaklar yerine tekstil atıklarından yapılmış olmalarıdır.
%100 geri dönüştürülmüş kumaşlardan üretilir, tekrar tekrar geri dönüştürülebilir, yüksek kaliteli görünüm ve giyim deneyimi sağlar.

CIRCULOSE® ÜRETİMİ VE DÖNGÜ

1. Tecihen çok fazla selüloz içeren, pamuklu kumaşlarla üretilmiş, satılamayan/kullanılamayan giysiler, tekstil üretim atıkları alınır.
2. Giysiler düğme ve fermuar gibi aksesuarlarından arındırılarak parçalanır, renkleri giderilir ve bulamaç haline getirilir. Polyester gibi kirletici maddeler sürecin dışında tutulur. Geriye pamuğun, ağaçların ve dünyadaki çoğu yeşil bitkinin yapıldığı biyolojik olarak parçalanabilen organik polimer olan selüloz kalır.

3. Ortaya çıkan bulamaç, saf CIRCULOSE® tabakaları üretmek için kurutulur. Balyalar halinde paketlenir ve elyaf üreticileri tarafından işlenmemiş tekstil elyafına dönüştürülmek üzere üreticilere ulaştırılır.
4. Üretim sürecinde farklı elyaflara karıştırılarak ip, kumaş ve tekstil ürünü haline gelme serüveni devam eder. Markalar CIRCULOSE®'dan yapılan elyafları kullanarak yeni kıyafetler tasarlar ve üretir.
5. Doğal elyaf ve hammadde ile ortaya çıkan yeni tekstil ürünleri tekrar döngüye girmeye uygun olacağı için dönüşümün devamlılığı sağlanır.

CIRCULOSE® İLE TASARLADIĞIMIZ YENİ ÜRÜNLERLE TANIŞIN!

Her şeye rağmen, endüstrinin sürdürülebilir modaya olan doğa dostu çözümleri ve inovasyonları tüm hızıyla devam ediyor. Bu gelişimleri yakından takip eden ve uygulayan bir üretici olarak bu sezon yeniliklerimize CIRCULOSE® ürünü ile geliştirdiğimiz yeni kumaşlar eklemekten mutluluk duyuyoruz.

Yeni kaliteleri özellikle yalın, basic koleksiyonlarınız için sürdürülebilirlik hedeflerinizi destekleyecek nitelikte, zamansız renk ve dokularla hazırladık.
Pamuk karışımlı seçenekleri ile  CIRCULOSE® içeren kumaşlarımız tasarım yolculuğunuzda yumuşaklık hissi ve kaliteli duruşuyla sizlere eşlik edecek.

CIRCULOSE COTTON, COTTON2 VE CIRCULOSE JERSEY kalitelerimizi ürünler sayfamızdan keşfedebilir, CIRCULOSE® hakkında daha detaylı bilgi almak için satış ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org