YAŞAMIN KAYNAĞI: SU

Su, tüm canlıların yaşam kaynağı olmasının ötesinde, endüstri ve sanayinin her alanında kullanılır. Bu nedenle, su üretim döndüsünün de en önemli parçasıdır. Elektirik enerjisi üretiminde, madencilikte, tarım ve hayvancılıkta, tekstil ve akla gelecek tüm endüstri ve sanayi faaliyetlerinde, süreçlerinde su her zaman vardır.
Oysa, tüm bu ihtiyaç yoğunluğu ve potansiyelini düşündüğümüzde, yeryüzündeki toplam su hacmi 1,4 milyar km3, kullanılabilir tatlı su kaynakları ise bunun yaklaşık %2.5'idir. Kullanılabilir su oranının ise %68,7'si (24 milyon km3'ü) buz ve kar olarak dağlık bölgelerde, Antarktika ve Arktik'te, %30,1'i ise (8 milyon km3) yeraltı suyu olarak bulunmaktadır.
Yeryüzündeki erişilebilir ve kullanılabilir suyun, tüketime oranına bakıldığında kritik eşikte olunduğu konusunda fikir birliği yıllar önce oluştu. Artık, her geçen gün kullanılabilir suyun azalması ve suya olan talebin artmasıyla birlikte dünya susuzluk tehlikesiyle karşı karşıya!

Daha Az Su Tüketimi İle Yaşanabilir Bir Dünya Mümkün!

Dünya genelinde saptanan ve susuzluk tehlikesine karşı alınması gereken önlemleri şöyle sıralayabiliriz:
• Rezervuarlara yatırım yapmak,
• Deniz suyunu arıtmak,
• Atık suyu arıtmak,
• Su şirketlerinin sızıntıları durdurmasını sağlamak,
• Bölgeler arasında su aktarımı,
• Nüfusu stabilize etmek veya nüfus hareketinin sağlanması,
• En önemlisi bireysel su tüketimini azaltmak.

Tüm canlıların yaşam kaynağı olan su tüketimini, endüstri ve sanayi alanlarında sıfırlamak bugünkü koşullarda mümkün görünmüyor. Ancak suyu kontrollü kullanmak, az tüketen teknolojilere yatırım yapmak, kullandığımız suyu geri dönüşümle tekrar kazanmak da mümkün.
Üretim yatırımları ile mümkün olan bilinçlenme, bütün insanların bilinçlenmesi ile umut veren sonuçlar doğurabilir. Özen Mensucat olarak, daha az su ile üretilmiş ürünlerin kullanımı konusunda hassasiyet ve farkındalık oluşturarak her zaman öncü olmaya çalışıyoruz. Su tüketimini azaltmak adına yatırımlar yapıyoruz.

ÖZEN MENSUCAT ARTIK JOIN LIFE ETİKETLİ

Ar-Ge çalışmalarını titizlikle yürüttüğümüz, sürdürülebilirlik esaslarına ve Inditex’in Join Life standartlarına göre ürettiğimiz kumaşlarımız en az bir üretim sürecinde sürdürülebilir hammaddelerle, son teknolojilerle üretimini tamamlar. Çalışmalarımız sonucunda, bu yıl işletmemizin Join Life standartları kapsamında B grubu tedarikçi firma olarak tanımlanması ve etiketlenmesinden mutluluk duyuyoruz.
Özen olarak, geçen yıldan bu yana su tüketimimizi kilogram başına %12 oranında azaltarak yine Join Life kapsamındaki Care for Water onayımızı da aldık. Su tüketimimizi ilerleyen yıllarda daha da düşürmek için Ar-Ge çalışmalarımıza ve teknoloji yatırımlarımıza devam ediyoruz.
Üretimimizin her aşamasında doğaya ve tüm canlılara saygı ilkesiyle hazırladığımız, "Be Pure" mottosu altında sürdürülebilir moda için tasarladığımız koleksiyonlarımızı incelemek için web sitemizi ziyaret edin.

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Temmuz 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org