Tekstil Endüstrisinin Yeni Keşfi, Doğal Lif: KAPOK

Kapok, kapok ağaçlarının (Ceiba pentandra) tohum kıllarından elde edilen, doğal, selülozik bir elyaftır. İpek pamuğu veya java pamuğu olarak da adlandırılır. Elyaf yapısı ipeksi, pürüzsüz, az bükümlü, hafif ve yüzer özellik gösterir. Su, ısı ve sese karşı güçlü yatılım özelliği nedeniyle bugüne kadar daha çok yatak odası ürünlerinde, yalıtım malzemesi ve can simidi gibi özel ürünlerde kullanılmıştır.
Tropikal kapok ağacının meyvesinde ortaya çıkan bu özel lifler, böcek ilacı ve gübre içermez. Meyve kapsülleri yerli halk tarafından toplanır, işlenir, yapılan satış onların geçimini sağlar ve yağmur ormanlarının korunmasına katkıda bulunur.

Kapokla Nefes Alan, Çevre Dostu Giysiler

Kapok liflerinin kırılgan yapısı nedeniyle ipliğe dönüştürülmesinin zorluğuna rağmen, sürdürülebilir tekstil endüsrtrisinde kullanılmaya başlanan bu doğal lif, artık giyim eşyalarında da kullanılıyor.
Kapok lifi, yapı özelliği nedeniyle kullanıldığı kumaşlara artı fonksiyonlar yüklüyor. Liflerin iç kısımlarındaki statik hava kapok lifllerine termal özellik ve iyi bir ısı tutma gücü sağlıyor. Pamuktan 6 kat daha hafif olan kapok dünyanın en hafif doğal elyafı olarak tanınıyor. Ayrıca, bilinen hiçbir alerjik reaksiyon tanısı olmadığı için anti-alerjen ve cilt dostu bir doğal lif. Tamamen doğal bir lif olduğu için biyolojik olarak %100 çözünebilir. Kapok, ipeksi, parlak ve esnek liflere sahip olduğu için kullanıldığı kumaşlara yumuşak bir dokunuş ve hareket kabiliyeti kazandırır.

• NEFES ALABİLİR
• CİLT DOSTU
• HAFİF
• SÜRDÜRÜLEBİLİR
• ÇEVRE DOSTU
• DOĞAL LİF
• YENİLENEBİLİR
• DOĞADA PARÇALANABİLİR

Kapok Karışımlı Yeni Koleksiyon

Şimdi, sürdürülebilir moda için yaptığımız yeniliklere, GOTS sertifikalı en iyi organik pamuk ve kapok karışımından elde edilen Piumafil ile üretilmiş yeni kalitelerimizi ekliyoruz. Üstelik Piumafil MADE IN GREEN by OEKO-TEX® etiketli ve Almanya Devlet Tekstil Mührü GRÜNER KNOPF’un tüm gerekliliklerini karşılıyor.

Kapok karışımlı kumaşlarımızı, ATOS ve BALLY KAPOK, yüksek teknoloji, çevre dostu boyama methodları ve sezonun trend renkleriyle hazırladık. Elyaf yapısı sayesinde ısı düzenleyici özelliklere sahip, nefes alabilir kapok karışımlı kumaşlarımızı aktif spor ürünleri, günlük giyim ve rahatlığı ön plana çıkarmak istediğiniz koleksiyonlarınızda kullanabilirsiniz.

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Temmuz 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org