İYİ DÖNGÜ, DAHA İYİ BİR GELECEK

Kısıtlı doğal kaynaklarımızı daha verimli kullanmak, üretim süreçlerinin doğaya olan olumsuz etkilerini azaltmak ya da ortadan kaldırmak için tekstil sektörünün döngüsel ekonomiye yatırım yapması bugün daha da önem kazanıyor. 

Çünkü, dünya genelinde her yıl 48 milyon ton tekstil ürünü çöpe atılıyor. Bu atıkların %73'ü* çöp alanlarına gidiyor ya da yakılıyor. Giyim ve ev tekstili ürünlerinde kullanılan kumaşların %10-30’u kesim işlemi esnasında israf oluyor **. İnanılmaz israfın önüne geçmenin bir yolu döngüsel ekonomiden ve bu döngüyü devam ettirmekten geçiyor. 

Çözüm: Döngüsel Ekonomi

Üretim ve tüketim süreçlerimizi düşünürsek, gezegenimizden bir şey alırız ve ona geri veririz. Bahçeden topladığımız meyveyi yer, çekirdek ya da tohumlarını tekrar doğaya verdiğimizde bize yeni meyveler sunar. Oysa, bu mükemmel döngüyü hayatın her yerinde uygulayarak daha iyi bir gelecek yaratmak bizim elimizde. 

Öncü Lenzing firması bu bilinçten yola çıkarak elyaf üretim prensiplerinde ve moda tedarik zincirinde bir döngü oluşturmayı esas alıyor. Çünkü bu döngü tüketiciler, markalar, fabrikalar, tüm moda topluluğu dahil olmak üzere herkes için iyi. 

Özen olarak, biz de, İYİ DÖNGÜ'nün bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz. 

TENCEL™ Lyocell x REFIBRA™ Teknolojisi Nedir?

REFIBRA™ teknolojisi, Lenzing'in çöplüklere gidecek veya yakılacak tüketici öncesi ve sonrası pamuklu tekstil atıklarını dönüştürerek sürdürülebilir moda döngüsüne kazandırdığı selülozik elyafı ifade ediyor. Tamamen sürdürülebilir şekilde yönetilen ormanlardan elde edilen odun hamuru TENCEL™ Lyocell elyafı ve geri dönüşüm pamuk bu formülle bir araya geliyor. 

Geri dönüşümle pamuğun döngüye kazandırılması yeni pamuk üretiminin doğaya olan yükünü ortadan kaldırırken, odun hamurundan üretilen doğal TENCEL™ Lyocell elyafın kumaşa verdiği akışkanlık, parlaklık ve muhteşem giyim deneyimi ile birleşerek ormandan modaya bir döngü sağlanıyor. %30 geri kazanılmış pamuk ve %70 saf doğal elyaf olan TENCEL™ Lyocell'in bir araya gelmesi ile %100 doğada çözünebilen bir ürün ortaya çıkıyor.

Neden TENCEL™ Lyocell x REFIBRA™?

Çünkü, tamamen doğal bileşenlerden oluşan TENCEL™ Lyocell x REFIBRA™:

* Botanik kökenlidir, biyolojik olarak parçalanabilir ve kompostlanabilir.

* Nem dengesini korur, ciltte nazik bir dokunuş sağlar. 

* Hidrofilik ve higroskopiktir, su taşıyıcı lifleri sayesinde yüksek su emici özelliğe sahiptir.

* Yüksek mukavemete sahiptir. 

* Sürdürülebilir üretimi destekler. 

* Şeffaflık ve izlenebilirlik ilkelerini destekler, uygular.

Özen Koleksiyonunda TENCEL™ Lyocell x REFIBRA™

Özen olarak, tüm ürünlerimizde ve tüm üretim süreçlerimizde, hammadde seçimlerimizde, boyama ya da apre uygulamalarımızda sürdürüleiblir modanın gereklerine ve yeniliklerine odaklanıyoruz. 

Sürdürülebilir bir moda endüstrisine katkıda bulunan ve bu sektördeki döngüsel ekonomiyi destekleyen konseptleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. 

Tamamen doğal temelli, üstelik geri dönüşümle geri kazanım sağlayan TENCEL™ Lyocell x REFIBRA™ ile hazırladığımız yeni ürünlerimiz COTER ve DEVON sizin keşfinizi bekliyor. 

Çevreye duyarlı elyaflarla hazırladığımız koleksiyonlar hakkında bilgi almak için satış ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

 

TENCEL™ ve REFIBRA™, Lenzing AG’nin ticari markalarıdır.

*Kaynak: Ellen MacArthur Foundation Raporu – A New Textiles Economy: Redesigning Fashion’s Future, 2017

** Kaynak: Reverse Resources – How Much Does Garment Industry Actually Waste?, Online

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org