FRUTFIBER™ ve PLNTFIBER™ Meyve ve Bitki Bazlı Elyaflar

Dünyanın pamuğa aşırı bağımlılığına alternatif yaratmak ve ortaya çıkardığı sorunları çözmeye yardımcı olmak için biyo-bazlı malzemeler her geçen gün önemini artırıyor. Pamuğun su yoğun yetiştirme yöntemleri, toprağa ve biyo-çeşitliliğe zararlı olan verim artırıcı pestisit ve gübreleme zorunluluğu yeni hammadde arayışlarını haklı çıkarıyor. 

Bu nedenle, çözüm ortaklarımızla birlikte sürdürülebilir moda için, tekstil endüstrisini destekleyebilecek yeni hammaddelerin izinden gidiyoruz.  Sıfır pamuk kullanılarak üretilen, pamuk gibi görünen ve iyi hissettiren yeni doğal elyaflarla koleksiyonumuzu zenginleştirdik.  Sizleri FRUTFIBER™, PLNTFIBER™ ve bu yeni doğal hammaddeleri içeren kumaşlarımızla tanıştırmak istiyoruz.

Malzeme çeşitlendirmek için yenilikçi çözümler ve ilham yine doğadan geldi. FRUTFIBER™ ve PLNTFIBER™ yenilenebilir,  %100 doğal, doğal biyolojik olarak parçalanabilen yeni tekstil hammaddeleri arasına katıldı.

Meyve hasatı sonrası, gıda endüstrisinin atıkları olan muz ve ananas yaprağı liflerinin yeniden kullanarak yeni, yenilikçi kumaşlara dönüşmesini sağlayan FRUTFIBER™ içerikli ürünler artık Özen Koleksiyonu’nda! Ayrıca;  Himalaya ısırgan otu, bambu, okaliptüs ve deniz yosunu gibi yenilenebilir, hızlı büyüyen bitkilerin kullanımı ile ortaya çıkan PLNTFIBER™  sürdürülebilir yeni  doğal hammaddelerimiz arasında yer alıyor.

Muz ve Ananas Yapraklarının Kumaşa Dönüşümü: FRUTFIBER™ 

Genellikle tarımsal atık kabul edilen doğal malzemelerden ananas yaprağı ve muz yaprağı liflerinin, sorumlu bir şekilde tedarik edilen bambu liyosel ile karışım haline getirilmesiyle FRUTFIBER™ elde ediliyor. Böylece, tamamen atıl olan tarımsal atık maddeler kumaşa dönüştürülerek tasarruf sağlanıyor.

Yeni doğal hammadde çözümleri meyve endüstrisinin üretim atıklarını (yapraklarını), bol ve hızlı büyüyen bitkileri kullanarak, geleneksel pamuğa alternatif çözümler için yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda karbon kenetlenen toprakların restorasyonuna da katkıda bulunuyor.

Gıda endüstrisinin meyvelerin hasadından sonra, lifli yaprakları tipik olarak çöplüklere atmasının, yakmasının önüne geçilmesiyle yerel ekosistemlere zarar verilmesi ve toprağın uzun vadeli verimliliğinin azalması da engellenmiş oluyor.  

Ayrıca; hızlı büyüyen ve gıda dışı bir mahsul olan bambu liyoselin FRUTFIBER™ karışımında kullanılmasıyla  su ve enerji tasarrufu sağlanırken, kapalı devre döngü üretim sistemi sayesinde solventler yeniden kullanılarak üretim yapılıyor. Bambunun doğada büyümesi sağlıklı toprakların devamına ve karbon emilimine katkıda bulunuyor, doğal olarak iklim değişikliğini azaltmaya yardımcı oluyor.

Isırgan Otu ve Doğal Lif Kaynağı Bitkilerin Mucizesi: PLNTFIBER™ 

Hızlı büyüyen, az kullanılan ve tüketilen bitkilerden üretilen PLNTFIBER™ pestisit, gübre veya sulama gerektirmeyen deniz yosunu, Himalaya ısırgan otu lifi, bambu liyosel ve okaliptüs liyosel ile oluşan karışımdan elde ediliyor.

Gıda dışı bir ürün olan Himalaya ısırgan otu toprak erozyonunu kontrol etmeye yardımcı olurken, çok fakir topraklarda pestisit ve gübreye ihtiyaç duymadan büyüyebiliyor.  Bu nedenle,  sürdürülebilir ve doğal tekstil hammaddesi olarak önem kazanıyor. Ayrıca, sorumlu üretim prensipleri ile yerel halkı ekonomik olarak destekliyor.

Doğal ve Bitki Bazlı Hammaddelerle Tasarlanan Özen'deki Yenilikleri Keşfedin!

Bu ay ürünlerimiz arasına giren, FRUTFIBER™  ve PLNTFIBER™ ile geliştirilen BANANA FLEECE/ZIGGY/JERSEY/OTTO, TROPICAL ve Himalaya ısırgan otu içeren NETTLE ile koleksiyonlarınıza farklı renk seçenekleri eklemeyi hedefledik. 

Bitki bazlı liflerle dokunan ve yine bitki bazlı yağlarla apre işlemi gerçekleştirilen kumaşlarımız daha iyi bir doğa, daha iyi bir giyim deneyimi ve sürdürülebilir moda için tasarlandı.

Daha fazla bilgi çin ekibimizle iletişime geçebilirsiniz. Özen’in son yenilikleri için ürünler sayfasında "Yeni Gelenler" bölümünü incelemeyi unutmayın!

Blog

Ağustos 2020

Eylül 2020

Ekim 2020

Kasım 2020

Aralık 2020

Ocak 2021

Şubat 2021

Mart 2021

Nisan 2021

Mayıs 2021

Haziran 2021

Ağustos 2021

Eylül 2021

Ekim 2021

Kasım 2021

Aralık 2021

Şubat '22

Mart'22

Mayıs"22

Haziran'22

Temmuz'22

Ekim'22

Kasım'22

Aralık'22

Ocak'23

Mart23

Nisan23

Mayıs'23

Haz'23

Kasım'23

www.bestreplica.me www.luxurystrap.com www.addwatch.org